Puberteit - Jeanne Meijs

Beschikbaarheid: NIET VOORRADIG
Prijs/st.: € 20,50 20.50
quantity stuk(s)
U heeft 2 punten gekregen [?]
Zet op wensenlijst
Beoordeling: 0
Leverancier: Christofoor
Artikelcode: A96A-378C2

Beschrijving

De puberteit is in elk mensenleven een periode van ‘verbouwen’. In het begin van de puberteit worden kinderen lichamelijk volwassen, maar innerlijk begint nu pas de strijd om een zelfstandig bestaan. Het is een tijd van spitsroeden lopen, een ‘smalle weg naar innerlijke vrijheid’. De puberteit is echter ook voor de ouders een smalle weg: al snel raak je als ouder de weg kwijt en verlies je jezelf in een manier van omgang met je kind waarin de liefde ver te zoeken is. Elk inzicht in het pad van het kind kan helpen, dit te voorkomen.

In het eerste, meer algemene deel beschrijft ze hoe verschillend kinderen hun puberteit kunnen doorlopen en welke problemen daarbij kunnen optreden.

In het tweede deel gaat ze in op de leefwereld van de puber en behandelt ze thema’s als vrije tijd en gamen, school en beroep, seksualiteit, verveling, echtscheiding.

In het derde deel staan vooral de ouders centraal: wat kun je als ouders betekenen voor je kind in deze periode? Mensen die op zoek zijn naar de rode draad in het leven van hun kinderen en van zichzelf, hebben niet genoeg aan hun verstand. Ook het hart heeft voedsel nodig. Daarom zijn in dit boek een aantal verhalen opgenomen, die op beeldende wijze aansluiten op de tekst.

Verwante producten

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein